O nama

Optimax BH d.o.o. je privatna kompanija osnovana 2009. godine stranim kapitalom. Vlasnici kompanije su iz Njemačke koji su zbog strateških ulaganja uvidjeli potencijal osnivanja kompanije u Bosni i Hercegovini. Optimax BH d.o.o. je osposobljena za pružanje usluga transporta i manipulacije specijalnih tereta kao i dubinskog bušenja-šipovanja tla u oblasti elektroenergetskog sektora, naftne i građevinske industrije, te oblasti puteva i komunikacija.

Kao kompanija koja se svakog dana suočava sa novim izazovima i zadacima možemo se pohvaliti na konstantan rast prometa. Kako bismo to postigli, stvorili smo niz vrijednosti i strogih procedura koje stavljaju naglasak na zadovoljavanje potreba klijenata sa visokom kvalitetom usluge, ljubaznošću naših zaposlenika koja se provodi prema visokim etičkim i profesionalnim standardima. Naša tvrtka nastojati razviti odnos obostranog uvažavanja svojih zaposlenika, partnera i dobavljača.

Misija

Sigurnost nam je od primarnog značaja kod svih aspekata poslovanja zbog čega je naša misija da Vam pružimo kompletnu profesionalnu uslugu te obezbjedimo maksimalnu sigurnost za teret i okolinu u skladu sa svim propisima i standardima.

Vizija

Naša vizija je kontinuirano podizanje sigurnosti pri radu dizalica i standarda prijevoza primjenom standarda EU, pomlađivanje flote i povećanje njenog kapaciteta u skladu sa transportnim standardima, zahtjevima trzišta i tehnološkim napretkom u izradi dizalica.

Pridajemo veliku važnost poboljšanju efikasnosti u svakom segmentu poslovanja. Naš široki spektar sredstava u asortimanu i brzina nabavke potrebnih, čini nas jedinstvenima te nam omogućava veliku prednost pred konkurencijom na tržištu. Terenutno, raspolažemo savremenom opremom svjetski poznatih proizvođača kao što su LIEBHERR, TEREX-DEMAG, MAN, GOLDHOFER, SCHEUERLE, BAUER i mnogih drugih, koja svojim tehnološkim i tehničkim karakteristikama uspješno odgovara i najzahtjevnijim potrebama klijenata i projekata.

 

Osnovne aktivnosti OPTIMAX BH doo:

  • kompletna usluga podizanja i transporta teških tereta
  • podizanje i transport od mjesta proizvodnje do mjesta montaže
  • usluga razmještanja opreme po proizvodnim lokacijama
  • iznajmljivanje dizalica na duži period
  • manipulacija teretom različitih karakteristika i dimenzija
  • pužanje usluga bušenja tla savremenim mašinama
  • pružanje usluga savjetovanja iz oblasti vangabaritnog transporta i podizanja teškog tereta
  • pružamo usluge izradu stručne i tehničke dokumentacije