Specijalni transporti

Optimax BH d.o.o. Tešanj je osposobljena i za pružanje usluga transporta vangabaritnih/specijalnih tereta. U ovoj oblasti nudimo rješenja vrhunskih standarda i usluge transporta sa specijalnim transportnim sredstvima. Posjedujemo opremu vrhunskih svjetskih proizvođača.

U toku specijalnog transporta vodimo se osnovnim principom a to je bezbednost svih učesnika kao i same robe, što postižemo preventivnim djelovanjem i dugogodišnjim iskustvom uposlenih vozača, kao i adekvatnim osiguranjem. Pouzdanost i prilagodjenost Euro 5 standardu omogućava široku mobilnost transporta u regionu. Dinamiku našeg rasta pokazuje konstantna nabavka najsavremenije opreme.

Zbog jako dobrog poznavanja međunarodnog tržišta kao i jako dobre poslovne saradnje sa domaćim i stranim partnerima u mogućnosti smo organizovati transport iz bilo kojeg dijela Evrope u veoma kratko vrijeme i po veomao povoljnim uslovima.

Naša flota

Naša flota sastoji se od MAN TGX kamiona (tegljača) opremljenih sa odogovarajučim labudicama svijetskih proizvođača GOLDHOFER i NOTEBOOM. Posjedujemo labudice koje imaju mogućnost da povezu i do 70.000 kg tereta.

MAN TGX je kamion koji fascinira vozače sa svojim ergonomijom, prostranosti i  udobnosti, te oduševljava vlasnike kompanija zbog izuzetne produktivnosti. Opremljen je motorom koji ujedinjuje snažnu dinamiku vožnje uz visoku kvalitetu istog.